3d за начи наещ |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
3d за начи наещ |
![]()
Коментар
|
|
![]() Потребител ![]() ![]() Група: Потребител Коментари: 86 Регистриран: 15.02.09 Град: пазарджик Потребител № 1413 ![]() |
искам да се науча да правя 3д игри и съм взел туториалите от иво георгиев и ще се пробвам но искам да знам как да направя така че камерата ми да следи героя и да върви по него а не да е на едно място и само да го гледа ако можете да ми помогнете плс
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Засмян тъпоъгълник :D ![]() Група: Администратор Коментари: 1790 Регистриран: 21.07.08 Град: Това е място, населено с много хора. FPS: 60 Потребител № 1116 ![]() |
Нещо не си разбрал както трябва.В степ пишеш само
Код x=geroi.x+20; y=geroi.y; или Код x=geroi.x+lengthdir_x(разстояние,ъгъл); y=geroi.y+lengthdir_y(разстояние,ъгъл); Както го беше направил едното присвояване на х и у в drawa не се изпълняваше, защото влизаше в конфликт с другото. А за прожекцията, сигурно искаш да бъде като в fps.За тази цел трябва да направиш последните три аргумента 0,0,1);Те нямат нищо общо с позицията на началото или на краят на прожекцията.Те просто завъртат камерата. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15:39:17, 03.07.25 |