Скрита сила демо пет 21.01.2012, Триизмерната ролева игра |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Скрита сила демо пет 21.01.2012, Триизмерната ролева игра |
![]()
Коментар
|
|
![]() Засмян тъпоъгълник :D ![]() Група: Администратор Коментари: 1790 Регистриран: 21.07.08 Град: Това е място, населено с много хора. FPS: 60 Потребител № 1116 ![]() |
Първо, благодаря за отговорите.
@банерчо - първо, до лятото няма да е готова цялата, само първите карти.Защо толкова се бавя?Защото имам и други проекти, по които работя.Ако работя само по този ще си умра от скука.Освен това бях прочел някъде, че ако се занимаваш само с едно нещо по цял ден непрекъснато, то все някога ти омръзва.И понеже не искам да прекъсвам този проект, си взимам почивки от него.Даже вече донякъде съм усетил силата на това правило. Света си го измислям аз, за да мога да го пригодя изцяло за целите на играта - историята да бъде завладяваща.Иначе не мога да да си измислял кое как се е случило и защо положението сега е такова.Просто като почна с нов свят имам невероятна гъвкавост да правя каквото си ща.Историята няма да пускам, за да не развалям изненадата.Но световната карта може и да я пусна по някое време.А иначе това, което съм го намислил, трудно ще го забравя, защото вече го мисля от години.Но все пак ще го запиша някъде. @Хела - повечето от тези неща не са направени, но не виждам какво би ми попречило да ги направя.Най-трудната част от енджина е направена.Останало е като детска игра.И това не са празни приказки, дълго време съм ги обмислял.Сега само ги показвам да видя какво мислите. Жалко за изоставената игра само че вече минах времето, когато беше по-вероятно да се откажа.Обаче имам и друга застраховка срещу отказването - предварително планирам играта.Първо решавам какво ще има в нея, после правя план как да го направя и чак тогава се заемам с правенето.Това е удивително ефективна техника.Прилагал съм я и преди върху този проект, прилагам я и върху другия ми проект.И този пост е част от техниката - сега събирам данни как да изглежда играта като завършена, за да знам какво да правя. И не, няма да има демо преди да е напълно готова.Защо ли?Защото ще развали изненадата от много неща.Само ще има няколко бета тестери. Най-вече ме интересува какво не ви харесва в изброените неща и какво още бихте искали да видите. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 782 Регистриран: 31.12.07 Град: Шумен Потребител № 824 ![]() |
Ами очакваме играта тогава.
-------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
![]() website: rbglifestyle.hit.bg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Засмян тъпоъгълник :D ![]() Група: Администратор Коментари: 1790 Регистриран: 21.07.08 Град: Това е място, населено с много хора. FPS: 60 Потребител № 1116 ![]() |
От оживената дискусия разбрах, че нямате никакви забележки относно точките и следователно ще бъдат такива в играта.
В най-скоро време ще дам нови екранчета - старите са твърде грозни - и може би второ видео, този път по-добро. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не се знае какво иска ![]() ![]() ![]() Група: Потребител Коментари: 197 Регистриран: 04.02.09 Потребител № 1406 ![]() |
Добре Яверт, и аз съм доволен от това което си написал по-горе, в твоите точки. А кога може да се очаква първото Демо ?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вече писах относно демото.
Ето как изглежда графиката в момента: ![]() Харесва ли ви? Сенките ще ги оправя да не са толкова квадратни. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 782 Регистриран: 31.12.07 Град: Шумен Потребител № 824 ![]() |
От това което показваш в момента се съмнявам някой да се впечетли особено.
Дай някой SS по време на игра поне. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поради невъзможност да работя по играта известно време, ще има екранчета от играта най-вероятно преди другият петък. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Доста се забавих, но за сметка на това графиките са доста по-добри.Трябваше да направя компромис с качеството, за да не се окаже играта гигабайти.По предварителни изчисления ще е най-много 300 до 400 мегабайта.Освен това смених подхода към оцветяването на терена - преди използвах нещо като от даден бекграунд да се определена част от него на всяко квадратче.Сега използвам един доста по-голям бекграунд като текстура за целия терен, което мисля е по-добрия подход.
Ето как най-вероятно ще изглежда: ![]() Остава ми съвсем малко да довърша това, след това правя украсяващи обекти и ще направя да имат сенки да направи играта по-истинска. По някое време след априлската ваканция ще има второ видео, независимо колко ще лагва, да видите играта в движение.А не дълго след това смятам да пусна нещо като техническо демо - няма да е свързано със историята на играта, но ще покаже възможностите й. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не се знае какво иска ![]() ![]() ![]() Група: Потребител Коментари: 197 Регистриран: 04.02.09 Потребител № 1406 ![]() |
Доста е добро
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 661 Регистриран: 08.07.05 Град: Бургас Потребител № 44 ![]() |
Ама направи сенки и на текстурата!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Относно първото видео - лагваше доста и бе с много ниско качество, за нищо не става.
Относно второто - ще дойде не след дълго, и аз не зная кога. Надявам се да е до края на месеца Бихте ли си свалили играта ако е 200 до 300 мегабайта? -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За какво видео изобщо става дума?
200-300 MB? Какво си слагал толкова вътре? -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
За демо видео на играта, нещо като трейлър.
По предварителни изчисления всички карти общо ще са към 200мб, една е 1,3 мб, ще гледам да намаля размера. Получава се така, защото използвам texturemap, вместо всяко квадратче да рисува част от голяма текстура. ================================================================ Кой стил графика предпочитате? 1. ![]() 2. ![]() На мене ми харесват и двата стила, в смисъл такъв че и двата ще подхождат на играта, и сега не мога да се реша кой да използвам. На вас кой ви харесва повече? Демо видео ще има, когато оправя терена и анимациите. Почти веднага след това tech demo. Отделно от него ще има и трейлър, но по-късно. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Obvious отговор: 2
-------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре, само да знай, че като го погледнеш по-отниско, както ще е в играта, изглежда размазано. А номер 1 е така, както ще изглежда в играта, само че сенките ще са по-плавни. И ако се наложи, ще понаглася цветовете.
Очаквам още мнения . . . -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Няма ли по-добре да дадеш screenshot под ъгъла под който ще стои камерата? Както и някакъв обек за сравнение за да се види долу-горе колко голяма ще изглежда резолюцията на текстурата по време на игра срванено с големината на обектите в играта.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребител Коментари: 208 Регистриран: 08.08.08 Град: Varna Потребител № 1163 ![]() |
Аз лично предпочитам 1. Някакси по ... гладко седи
![]() -------------------- Just Николчу... :)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вариант 2, гледан от нормална височина:
![]() 1 още изглежда горе-долу така;и той е от нормална височина. Знайте, че което изберете, ще го подобря да изглежда по-добре. Само на вторият вариянт текстурата пак ще си е така разтеглена :/ Освен това отчитам и моя глас. В сряда започвам със системата, събрала най-много гласове, а дотогава ще се занимавам с друг проект. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребител Коментари: 208 Регистриран: 08.08.08 Град: Varna Потребител № 1163 ![]() |
И все пак предпочитам първия вариант . Много по-добре е !
-------------------- Just Николчу... :)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вие хубаво гласувахте за първото, ама междувременно открих, че на това чудо му е пуснат сорса. Остава само да добавя няколко неща и ще е идеалното решение. Само сравнете терена оттам с терена от предишните шотове.
-------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11:15:34, 03.07.25 |