Помощ за Room_set_persistent(), Не работи... |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Помощ за Room_set_persistent(), Не работи... |
![]()
Коментар
|
|
Новодошъл ![]() Група: Потребител Коментари: 22 Регистриран: 29.12.11 Град: Враца Потребител № 1702 ![]() |
Привет на всички...
В момента всички стаи в играта ми са persistent. Проблема ми е, че след добавяне на още 5 пъти повече стаи лага ще стане умопомрачителен, за това реших да пооправя малко нещата, като persistent да е само стаята, в която се намира героя... И така. Ако героя влезе в room1 ползвам кода: room_set_persistent(room1,1) instance_create(16,400,obj_hero) global.location=1 Когато излезе от room1 и влезе в room2 използвам кода: room1: if(obj_hero.x<16){ room_set_persistent(room1,0) //destroy hero } room2: instance_create(784,400,obj_hero) room_set_persistent(room2,1) global.location=2 Ползвам location за други цели, които не са важни в момента. Проблема е: instance_create() се изпълнява. Все пак героя ми е в стаята. global.location се променя, защото това, за което го ползвам си работи. room_set_persistent() не се изпълнява... Не знам защо. Ползвам имената на стаите, които копирам от програмата, пробвах с 1/0 и true/false... Не знам вече какво да правя, но стаите не са persistent. Къде греша? -------------------- Monstrocity (beta) Поиграйте, коментирайте, 80% от функционалността е готова. Останалото ще се появи на по-късне етап. Съобщавайте за бъгове за да ги отстранявам. :)
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 09:09:35, 03.07.25 |