Game Maker, За заинтересовани в програмиране |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Game Maker, За заинтересовани в програмиране |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен потребител ![]() ![]() ![]() Група: Потребител Коментари: 242 Регистриран: 25.11.08 Град: Монтана Потребител № 1377 ![]() |
Темата за крадците вече виси много време в форума на обществото и смятам че това повече плаши новите членове на форума, отколкото да ги вдъхновява...
Затова реших(колкото и глупаво да звучи) да направя тема в която, който иска, да опише защо харесва Game Maker, как се е научил, какво го кара още да програмира и т.н. За новото поколение ще кажа: Влизаите във форума, търсете задавани въпроси, задаваите нови, питаите, разбираите и се учете! Game Maker e чудесна програма, използваите я както трябва и ще направите игра, която заслужава похвала в форума. Разбира се, преди да сте се гмурнали във форума отделете минутка да прочетете правилата ![]() -------------------- Current project: Time Loss ~25%(95% programming, 8% level design, 7% story, 5% sound)
Трета демо версия тук:ЦъК Background work: Farmer John's Second Farm Empire... 60% Next demo version coming up on 75%(v. 0.75)... |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 782 Регистриран: 31.12.07 Град: Шумен Потребител № 824 ![]() |
.... Имам зад себе си само 1на бъгава игра базирана на примера с топките от упътването на ГМ :S ... Ами то така се почва. Някой ги мързи и примерите да погледнат и само питат за глупости и използват кодове, които изобщо не разбират какво правят. Ако искаш наистина да се научиш на нещо, самоубочаването най-ефикасното решение. Е, нищо не ти пречи и да питаш ако нещо те затруднява прекалено много. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
![]() website: rbglifestyle.hit.bg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Новодошъл ![]() Група: Потребител Коментари: 37 Регистриран: 19.01.07 Град: Варна, Каварна - с Лаптопа Потребител № 303 ![]() |
Като бях 16 годишен седнах зад ГМ (не помня коя версия).
Гледам тъпо в "красивите картинки" и си блъскам главата да разбера кво става какви са тия цифри дето ми скачат тука. 3 дни по-късно я зарязах. Две години по-късно ГМ 6.1 ми попадна като бях студент първа година. От някакъв диск "Даунлоуд БГ". Тогава бях доста напреднал с анимация, графика, музика и там всичко което може да се ползва за правенето на игри. Викам си: Ами егати трябва го науча. Защо? Защото ме кефи. Може и нищо да не печеля от ГМ (което е много вероятно) ама поне имам някакво занимание, пък и ако други се кефят на моите игри - повече не ми трябва. Както и да е.. погнах го аз... с ония рейсър от туториалйте. Почнах си правя моя версия на него! Бъгава до небето ![]() ![]() ![]() И от там лека полека взех да научавам ГМЛ, кое какво прави и сам се оправях. Чак към 2005 се регистрирах в английското GMC(и 2 години по-късно тук). Закъснявах за лекции докато си блъсках главата как да оправя това-онова ![]() Карам с ГМ 6.1. Свикнах с него. То сега има маса сайтове с готови ГМЛ кодове. Аз обаче сам си пиша мойте исторйи от нулата. Водещата ми идея е: Поне аз съм го писал знам какво прави и как работи. Сега и DarkBasic тътря. Там съм още индйанец, ама почвам да ги стоплям нещата. Две нови игри на ГМ може да пусна към края на лятото (зависи колко свободно време ще имам от работа). Ух, дълг пост. Хайде чао засега. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 05:27:28, 05.07.25 |