Първи парчета от Game Maker 8 |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Първи парчета от Game Maker 8 |
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 661 Регистриран: 08.07.05 Град: Бургас Потребител № 44 ![]() |
Game Maker 8.0 ЩЕ има, както всички знаете, и ще се появи в края на август месец. Програмата ще има много важна функционалност: PNG с алфа канали. Ако не знаете какво е това - представляват графични файлове които съдържат информация за прозрачността на всеки пиксел.
Много благодарности на нашия колега от Холандия, Професор Марк Овърмарс, че най сетне се реши да имплементира тази поддръжка. За да не останете разораровани, релийзнахме едно малко приложение, което има за цел да ви покаже най голямата промяна в Game Maker 8.0: Редакторът за спрайтове и редакторът за изображения. Можете да си свалите програмата от тук: -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 782 Регистриран: 31.12.07 Град: Шумен Потребител № 824 ![]() |
@ BEAR
Е, па точно за тоя пример дето го даваш, можеш да минеш и без алфа глупости. То голямата работа едно конвъртване да направиш. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
![]() website: rbglifestyle.hit.bg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Новодошъл ![]() Група: Потребител Коментари: 37 Регистриран: 19.01.07 Град: Варна, Каварна - с Лаптопа Потребител № 303 ![]() |
Конвърта хич не ми е проблем. Дай алфа аз пак ще си конвъртвам ако трябва
![]() Аз си обичам алфа-та ![]() Може и да греша тук, но доколкото знам GM конвъртва спрайтовете в BMP така или иначе преди да ги нарисува на екрана. А ако в GM 8 не ги конвъртва ами ги рисува каквито са си (с алфа канала а не да маха цвят) ще е много по добре. Ами... ще изчакаме и ще видим. EDIT: Ами което четох тук http://forums.yoyogames.com/forums/7/topics/3091 ще има яки работи ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 06:10:56, 05.07.25 |