Провалените проекти на яверт, повечето от тях |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Провалените проекти на яверт, повечето от тях |
![]()
Коментар
|
|
![]() Засмян тъпоъгълник :D ![]() Група: Администратор Коментари: 1790 Регистриран: 21.07.08 Град: Това е място, населено с много хора. FPS: 60 Потребител № 1116 ![]() |
Доста от игрите нямат хубава графика, защото обикновено я правя накрая, както и музиката и звуците. Всички от тези игри стават горе долу за игра и може и даже да се сторят забавни на някого. Най-добрите са: защита до последно; тизиар; YWND; elminigame; игра без име 2;кулата
Не са подредени по хронологичен ред, сиреч най-старите не са отгоре или отдолу, ами са разпръснати произволно. Има и още няколко, които се струваше да се видят, особено the darkest hour, обаче в момента не стават за игра поради една или друга причина. Ако искате да видите някоя завършена кажете и ще видя какво мога да направя. Впоследствие мога да кача още игри. ===================================================== ![]() Защита до последно Целта тука е да се оцелее възможно най-дълго. Представя нещо като тд. Трябва да се защити кръга в средата чрез квадратчета - има различни видове с различен ефект. С чифрите от 0 до 9 се избира кое да се постави а с левия бутон на мишката се поставя. С шпация се преминава от ден в нощ - тогава идват гадовете, но те не могат да навредят през деня. Download zdp.exe ===================================================== ![]() Тизиар Не знам откъде ми хрумна името. Играта е впечатлена от Alien Shooter 1 и 2. С wasd се мърда, 9 до 0 се избира оръжие, с мишката се стреля. Малките черни кръстчета по земята са аптечки. Download tzr.exe ===================================================== ![]() Игра без име 2 Това е втората част на игра, която публикувах преди доста време във форума. Трябва да се защитят генераторите на мощност от бомбардировките. Колкото по-малко са, толкова по-малък е щита. Download i.b.i2.exe ===================================================== http://img526.imageshack.us/i/43782189.png/ Забравих каква точно е целта на това нещо, блокчетата от един цвят унищожават тези от друг като паднат върху тях. Download 5.exe ===================================================== ![]() Този изключително голям лабиринт е може би първата ми триизмерна игра. Стрелките показват къде е изхода. Лабиринтите се минават по едно изключително просто правило и този не е изключение. От копие на gm6-то му започнах да правя рпгто си. Download d3d.exe ===================================================== ![]() You Will Never Die - YWND Първата ми що-годе забавна игра. Има много арени, всяка със собствена графика и музика. Първите не са много забавни. Стрелянето е автоматично, героят се мърда с мишката. С 1 се купуват подобрения, с q се излиза. Има и опции, но не си спомням дали работят. Само точките ми оставаше да завърша и щеше да бъде готова, но впоследствие се отказах. Това е може би най-добрата игра сред другите незавършени. Download YWND.exe ===================================================== ![]() Heks Играта ми за gmc2009. Спрях я поради загуба на интерес. Това е лабиринт - трябва да се стигне до края(най-горната част) В играта щеше да има всякакви предмети, които те улесняват, но съм направил само карта. Download heks.exe ===================================================== Фен игра на първата въобще версия на prince of persia и първата ми безбъгава платформка. Няма скрийншот, защото графиката е под всякаква критика. Може да намерите левъл дизайнът за твърде труден или твърде лесен. Ако все пак достигнете до врага и намерите меча, с ctrl се вади и с шпация се удря. Поне така си мисля че беше. Не може да се скача със изваден меч, защото героят ще се наръга. Има и чекпойнотове. Download plat.exe ===================================================== ![]() Elminigame (може още да съдържа някой бъг)В тази игра играчът поема управата над електричен сигнал в компютър на геймър. Целта е хем да не се бави да не лагва, хем да не прегрее системата. Колкото по-бърз е, толкова повече топлина излъчва. Областта на загряването е показан с червен кръг. Ако някоя съседна писта бъде загрявана, системата се поврежда. Синият кръг показва какво количество топлина ще бъде излъчвана при минималната скорост, сиреч червеният кръг трябва да е по-голям от синия. Горе вляво е показано колко време остава, а вдясно - колко процента е повредена системата. Download elminigame.exe ===================================================== ![]() Incredible war - невероятната война Идеята е добра, ама реализацията куца. Подходова стратегия. Играе се по следният начин: 1.След като се избере режим на игра, всеки играч си избира четири машини с цифрите от 1 до 4. 2.После цъка всяка от тях и и цъка върху възможните за качване оръжия. Слага ги на възможните слотове с цифрите от 1 до колкото е възможно. 0 да се прекрати действието. Тази част е малко бъгава, ако ви даде грешка, пишете ignore. 3.След като са оборудвани всички машини, се натиска шпация. 4.Накрая - в същинската част на играта - с левия бутон се избира коя машина да стреля, а с десния целта й.След като са избрани, се натиска ентър. Download IncrWar.exe ===================================================== ![]() Нвщо като брейкаут. Всяко топче, което излезе от играта отдолу вместо отляво или отдясно, приближава падът към дъното на екрана. Когато той излезе от него, играта започва отначало. Интересният ефект е получен чрез махане на отметката draw_background_colour. Download br.exe ===================================================== Пентомино или блокс - не е нищо особено, тези които обичат главоблъсканиците могат да го харесат. Забравил съм за какво става въпрос, затова погледнете туториала. Download pentomino.exe ===================================================== http://img526.imageshack.us/i/43782189.png/ Кулата = ротун двайс 2 Още не е провален, но не съм работил по този проект цяла вечност и не зная дали ще бъде осъществен. В общи линии идеята е същата - не изоставай, докато става все по-трудно. Сега няма почти нищо, но ако я завърша ще има всякакви врагове и препятствия, които те възпрепятстват, забавят и даже убиват. Download K.exe -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Потребител ![]() ![]() Група: Потребител Коментари: 73 Регистриран: 14.02.08 Град: Svishtov Потребител № 860 ![]() |
Уоу тези игри са толкова готини по обяснението и по скрийншота ми харесаха не сам ги разглеждал обаче ти са мн добри и ако ги продължиш нз
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Засмян тъпоъгълник :D ![]() Група: Администратор Коментари: 1790 Регистриран: 21.07.08 Град: Това е място, населено с много хора. FPS: 60 Потребител № 1116 ![]() |
Толкова ли лошо изглеждат че още никой не ги е свалил?
![]() -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 782 Регистриран: 31.12.07 Град: Шумен Потребител № 824 ![]() |
Не, ама поне да не ги беше пускал на веднъж защото си е бая работа да перглеждам всяка една по отделно. (особенно след 2те теми на таланто ми идват твърде много
![]() Също щом са "провалени" проекти едва ли има смисъл да се коментира нещо по тях щом така или иначе си ги зарязал... Ще хвърля едно око, ако ми хареса нещо ще пиша. Едит: започвам с един много странен бъг, повлиан от fraps. И на идея си нямам как си го правил това че се получава така: ![]() И между другото screenshot-а който си дал за нея игра е грешен. Incredible war заседнах в менюто и си нямам и на идея как да я пусна. Като цяло игрите са интересни експерименти само че голям недостаък е, че повечето не са особено интересни за играене. Харесаха ми най-вече онзи клонинг на принца на Персия и онова с 3Д кулата но пък то е ужасно скучно, както и онова логическото където трябва да извадиш синия блок (навява ми стари спомени от времето когато го играех по Windows 3.1) Основния проблем на тези игри е че те или се играят сами или в повечето време не се изисква почти никакво действие от страна на играча, а само се чака. Играта с най-голям потенциал и оригиналност за мен е Elminigame. наистина ми се струва, че ще се получи много добре ако я завършиш и направиш нещо повече за да разнообразиш геймплея. За в момента е задържаш едно копче от време на време и това е. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
![]() website: rbglifestyle.hit.bg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() BEST ENTRY award - зад.1/2008 ![]() Група: VIP Коментари: 597 Регистриран: 19.04.07 Град: Kюстендил Потребител № 539 ![]() |
Пробвах всичките ти игри и съм доста впечетлен от:
zdp - С малко по-разнообразна графика щеше играта да е супер. i.b.i2. - Много ми хареса идеята и като графика си се постарал. Само да беше поразширил още играта, че сега е много еднообразна. Казваш че си публикувал и пъвата част, къде е не я намирам? heks - От това също е можело да се получи нещо добро. plat - Доста е трудно, но съм решил да го мина. Мисля, че тази игра трябва да я завъшиш. K - В началото е много просто, но после с по-голямата скорост се усложнява. Очаквам да я завършиш. Извън темата...На TALANTO темите са две, но игрите на яверт са повече. Тази идея да си пуснем провалените проекти се роди в чата. Щом гледането на такива игри ти "идва твърде множко", си чети СПАМОВЕТЕ на другите потребители. С яверт решихме, че щом е форум за правене на игри и вече замира (може би защото изгонихте част от активните потребители (сега идва и моят ред)), можем така да се опитаме да го съживим. Даже си мислех, че и ти ще качиш някоя игра, но давай изгони ме и отговаряй на темите от "всичко останало". Честно казано на мен ми беше интересно да разгледам игрите на яверт, даже повече от това да гледам някоя готова игра. Също така да чета коментари за мойте игри.
-------------------- "Последно: 18:05:07, 21.09.12" След две години мълчание пак проговори...
ИГРИ И ПРИМЕРИ НА САЙТА МИ!. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Редовен бъбривко ![]() Група: Администратор Коментари: 782 Регистриран: 31.12.07 Град: Шумен Потребител № 824 ![]() |
Извън темата...На TALANTO темите са две, но игрите на яверт са повече. Тази идея да си пуснем провалените проекти се роди в чата. Щом гледането на такива игри ти "идва твърде множко", си чети СПАМОВЕТЕ на другите потребители. С яверт решихме, че щом е форум за правене на игри и вече замира (може би защото изгонихте част от активните потребители (сега идва и моят ред)), можем така да се опитаме да го съживим. Даже си мислех, че и ти ще качиш някоя игра, но давай изгони ме и отговаряй на темите от "всичко останало". Честно казано на мен ми беше интересно да разгледам игрите на яверт, даже повече от това да гледам някоя готова игра. Също така да чета коментари за мойте игри. Това атака към мене ли беше? Защото ако мислиш така си много далеч от истината. 1. Радвам се като виждам нови игри из форума. Идеята ми беше да ги пускате една по една, че хорада да имат време да им се насладят и да имат повече време и желание да ги разгледат и коментират. А сега като ги предлагате на веднъж мерака на всички ще мине след 2 дена. 2. От форума са изгонени само хора, които са си го заслужили. Ако троловете ги наричаш "редовни потребители" тогава добре. дори си мислех и аз да пусна нещо старо, но не се сещам нищо подходящо, което да става за гледане. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() BEST ENTRY award - зад.1/2008 ![]() Група: VIP Коментари: 597 Регистриран: 19.04.07 Град: Kюстендил Потребител № 539 ![]() |
Атаката беше към теб. Но като гледам не съм те разбрал правилно. Може би си прав за това, че така исипани игрите не е много хубаво, но все пак не са довършени, че да си заслужат отделна тема. С нетърпение чакам някоИ твоИ проваленИ проектИ.
едит: То като гледам някои от игрите ни не цъфтят, за това давай качвай колкото може повече, по какъвто начин искаш. -------------------- "Последно: 18:05:07, 21.09.12" След две години мълчание пак проговори...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нещо много се заиграх на това...
Ето малко "hi-score:" ![]() то е май и единственото с музика, но пък за това тя си пасва доста добре. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Incredible war заседнах в менюто и си нямам и на идея как да я пусна. Ами с мишката(която е изобразена като оръдие)цъкаш един от четирите бутона за игра. Как може изобщо да се запецне. Преди да я кача пробвах най-горния бутон за сингъла и си работеше. Цитат че повечето не са особено интересни за играене. Нищо ново под небето.Аз си написах де, че са скучни.Спрях принцът на персия поради загуба на интерес, както и защото не мога да издокарам по-добра графика. Но може и да пусна сорса, интересна заигравка е да се правят нива и после да се минават. 3д кулата беше със идеята да е изключително разнообразна, но това тук още не е нищо от това, което съм планирал да бъде. Идеята на elminigame е да се задържа само един бутон, с тази мисъл почнах да я правя. Всъщност играта си е готова, но в последният момент сбъгясах енджина в опит да го оправя(не че преди не беше безбъгав) и сега сигурно още има някое бъгче, което ме мързи да го махна. _______________________________________________________________________ Цитат zdp - С малко по-разнообразна графика щеше играта да е супер. От графиката ли зависи дали ще е интересна? По-скоро заради геймплея, който си е скучен на моменти. Каква по-разнообразна може да бъдеi.b.i.2 май също е готова, но ме домързя да я пусна, пък и първата версия не се хареса много. http://gmc.pi-dev.com/index.php?showtopic=1624 Цитат Доста е трудно, но съм решил да го мина. Мисля, че тази игра трябва да я завъшиш. Ще направя още десет нива и ще я нарека завършена ![]() Цитат K - В началото е много просто, но после с по-голямата скорост се усложнява. Очаквам да я завършиш. И аз очаквам, само дето Соклория и Скрита сила са ми с по-висок пририотет. Не знам кога ще намеря време за нея, камо ли за другите.Цитат 2. От форума са изгонени само хора, които са си го заслужили. Ако троловете ги наричаш "редовни потребители" тогава добре. Разбирам да са тролове, но без тях форумът съвсем обезлюдя. Така и не разбрах причината за изгонването на повечето от тях.Цитат дори си мислех и аз да пусна нещо старо, но не се сещам нищо подходящо, което да става за гледане. А моите стават ли за гледане? ![]() Цитат Атаката беше към теб. Последните два активни потребителя на форума се скараха. Нещата не отиват на добре. ![]() ___________________________________________________________________________ Цитат Не, ама поне да не ги беше пускал на веднъж защото си е бая работа да перглеждам всяка една по отделно. (особенно след 2те теми на таланто ми идват твърде много wacko.gif ) Таланто ме помоли да пусна някои стари проекти и затова са наведнъж. Понеже доста, ако не всички потребители имат незавършени проекти, прекъснати по една или друга причина, мисля, че ще е добре да се отвори нова секция на форума за тези незавършени игри, които създателите им смятат, че имат потенциал и искат мнението на другите. Обикновено незавършените проекти са доста повече от завършените и това определено ще оживи форума. Даже смятам, че е наложително да се отвори, защото става все по-малко посещаван. Ако се окаже, че идеята не е добра, нищо не пречи секцията да се затвори. Така че нищо не пречи да опитаме.Цитат 1. Радвам се като виждам нови игри из форума. Идеята ми беше да ги пускате една по една, че хорада да имат време да им се насладят и да имат повече време и желание да ги разгледат и коментират. А сега като ги предлагате на веднъж мерака на всички ще мине след 2 дена. Още една причина да се отвори новия подфорум - няма да се пускат едновременно ![]() А и elminigame изглежда по-добре на пълен екран. Поне на мене де. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат От графиката ли зависи дали ще е интересна? По-скоро заради геймплея, който си е скучен на моменти. Каква по-разнообразна може да бъде Еми доста тъпо изглежда едни и същи квадратчета с различна големина и цветове. Първото нещо което се вижда от една игра е графиката. Много хора след като видят един шот от нея ще си кажат егати тъпнята и въобще няма да я свалят. След като поиграх на нея видях, че си заслужава, ето един примет за това което написах преди малко: играта за която говорим си я сложил на първо място, въпреки това аз свалих първо тези с най-интересните шотове, накрая свалих и въпросната игра и какво се оказа, в началото я прескочих заради графиката, но в действителност играх на нея най-дълго. Тук написах доста неща, дано накрая се разбира какво казвам. Цитат i.b.i.2 май също е готова, но ме домързя да я пусна, пък и първата версия не се хареса много. http://gmc.pi-dev.com/index.php?showtopic=1624 Хм.. това го играх преди, но въобще не се сетих за него. Има доста общо, но наистина не изглежда като продължение. Това което казваш да се отвори специална секция за такива игра, ми се струва доста добра идея. Напълно си прав, че провалените проекти са повече от завършените. -------------------- "Последно: 18:05:07, 21.09.12" След две години мълчание пак проговори...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не мога да разбера какво ви пречи да слагате незвършените игри тука. Никъде не пише че е забранено да се показват незавършени неща.
Безсмислено е да се прави нова секция за неавършени игри. Ако толкова държите ще прекръстим тази на "незавършени игри" понеже едва ли ще видим нещо напълно готово в близките 2-3 години. Неофициално тозираздел си е баш за незавършени игри. След малко ще пусна и моите незавършени неща. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Този форум е предназначен за дискусии над игри създадени с Game Maker. Прието е и обсъждането на теми за Проекти. Oт това се подразбира, че провалените/изоставените игри не са позволени или поне не са желани.Цитат Неофициално тозираздел си е баш за незавършени игри. Незавършени, но по които още се работи.Цитат Не мога да разбера какво ви пречи да слагате незвършените игри тука. Ако под "тука" разбираш:1 - тази тема - това е изключително лоша идея, доста игри няма да получат нужното им внимание. Ти би ли искал да постваш игрите си в претъпкана тема? 2 - този подфорум - отново изключително лоша идея - първо че е кръстен "игри", а доста от работите няма да стават за игра, или поне няма да са забавни. Ще стане една мешаница между завършени/изоставени, много няма да доуточняват каква точно е играта, понеже изоставените са повече от неизоставените, създателите ще получават по-малко внимание и т.н. и т.н. Цитат След малко ще пусна и моите незавършени неща. Чакаме ги. ![]() Както казах, нищо няма да ни навреди ако опитаме. Може идеята наистина да не е добра, но на практика няма как да разберем дали си струва ако не опитаме. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
90% от игрите "по които се работи" остават незавършени. Така че по мое мнение всички игри било то завършени, недовършени, зарязани или обсъждане на игри може да става в раздела "игри". Не виждам нищо лошо в това.
Аз като дойдох за пръв път, първото нещо, което ме интересуваше беше да видя какви игри имате направени тука. Толкова по този въпрос. Говорете с някой от админите. Аз нямам правомощия да бутам по секциите. Едит: Пробвах и Incredible war. И тя не е никак лоша като замисъл. Даже ми напоня за играта която правя в момента с този избор на оръжия... Май ще се хавана да правя нещо друго. >.> -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Линка към сорса на Персията. Давам го да си правите нива - голяма играчка е. Добавени са още два-три чекпоинта, но пък със тях играта стана изключително лесна. едит - бих се навил да я довърша, но просто не намирам време. Може би след още три години, когато направя Скрита сила ![]() -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малко бъгче:
![]() съвсем леко изхвърчах от пистата и след това се присъединих към друга. ![]() -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
@Hella_from_Hell
Гледам че това ти е доста интересно, я кажи каква му е целта. Там горе пише "сиреч червеният кръг трябва да е по-голям от синия", ако е по-голям машината гръмва. Да не би да трябва да се по-голям, но минимално по-голям? Гледам че на горния ти скриин синият кръг е по-голям, как го направи? -------------------- "Последно: 18:05:07, 21.09.12" След две години мълчание пак проговори...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това което схванах аз е, че трябва червеният кръг да е по-голям от синия, когато преминаваш през джунджурия, че да вземеш time bonus. Да обаче също трябва да се стремиш не само червения кръг да е по-голям от синия, но и да не закачаш съседни проводници с него.
С времето синия кръг нараства и щеш-нещеш се налага да слизаш под нивото му за да не нагряваш останалите проводници, но и съответно да го увеличаваш за да вземаш time bonus. И в двата случея си прецакан и е само въпрос на време от какво ще умреш: или ще прегрееш системата или ще ти свърши времето. Целта е да не нагряваш прекалено много както и да не губиш много от времето за да се задържиш колкото е възможно по-дълго в игра. Оставям на яверт да разясни дали е наистина така. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
Брей как играта придоби смисъл. Май ти бих рекорда 517 сек. До колкото разбрах като минаваш през елемент трябва да си по-голям от синьото и така печелиш време, но не трябва да закачаш съседни елементи и писти.
-------------------- "Последно: 18:05:07, 21.09.12" След две години мълчание пак проговори...
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз такова разбрах...
Тоя мой "рекорд" беше всъщност първия опит докато се мъчех да схвана долу-горе какава е целта на играта. -------------------- Download my games (click an image for more information and downloading):
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ужас само 495 сек. бият ме на собствената ми игра.
![]() Заради този и още няколко бъга досега не я бях пускал. -------------------- Цитат Пешо: 4:53:46 Я недейти са карайти тука че да ни ва зашливйъ |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 05:37:36, 04.07.25 |